Om ossVi som har kennel Torienna's heter Roger och Lotta Pålsson.


Lotta

Roger med Amy & Flisa


Vår första beagle skulle vi skaffa 1991 men det visade sig inte vara så lätt, eftersom de flesta kennlar endast sålde till aktiva jägare. Ingen av oss var varken jägare eller hade jägarexamen. Efter lite letande fick vi dock året därpå kontakt med Annica Lindström, som driver kennel Trewelyn. Hon hade precis en kull på gång, och vi fick chansen att köpa en valp. Det var vår första beagle och den var tvåfärgad och fick namnet ”Nika”. Eftersom vi då fått kontakt med Annica, som är en engagerad och inspirerande person, följdes Nika av ytterligare en beagle som var trefärgad och fick namnet ”Emma”. Då hade vi således skaffat oss vår andra beagle och det skulle visa sig att de skulle följas av fler under åren. 1994 hade Annica inspirerat oss att börja delta på utställningar men varken ”Nika” eller ”Emma” hade förutsättningar för några större framgångar i utställningsringen. Det enda möjliga var då att skaffa sig en ny valp. Denna gång hade vi redan från början ambitionen att det skulle vara en fin valp med goda förutsättningar. Återigen var det Annica som levererade en valp, den trefärgade Trewelyn Ten Ton Tessie ”Pennie”. Hon var redan som valp en fantastisk tik som började sin karriär i utställningsringen med att bli BIR-valp på Östsvenskas utställning på Härjarö i augusti 1995.


Trewelyn Ten Ton Tessie "Pennie" - valp (t vä)

Trewelyn Ten Ton Tessie "Pennie"

Trewelyn Ten Ton Tessie "Pennie" - veteran


Med Pennie deltog vi sedan under de följande åren på många utställningar där hon de flesta gångerna fick mycket framskjutna placeringar med ett flertal BIR/BIM, CK:n och CACIB förutom att hon var "ankare" i kennel Trewelyns uppfödargrupper under första hälften av 2000-talet och dessutom placerades i veteranfinalen i Västerås 2002. Det var hennes resultat i utställningsringen som gjorde att vi blev ”bitna” av rasen på allvar. Under åren som följde på 1990-talet skaffade vi oss fler beaglar och fortsatte med vårt deltagande på olika utställningar och i de flesta fall med bra resultat. Under denna tid hjälpte vi även Annica med den praktiska delen av uppfödningen av fyra av hennes kullar och ur tre av dessa kom valparna "Wilma", "Nova" och "Flisa" att bo hos oss.


Trewelyn Timberland "Timbo"
(halvbror till Pennie)

Trewelyn Triplicate "Wilma"
(dotter till Pennie)

Trewelyn Gillyflower "Nova"
(dotterdotterdotter till Emmas syster)

Trewelyn Guess What "Flisa"
(dotter till Nova)


År 2000 tog vi ytterligare ett steg in i beaglevärlden när Roger gick in i styrelsen för Östsvenska Beagleklubben för att verka där i sex år. Lotta passade under samma tid på att vara aktivt deltagande i Östsvenskas utställningskommitté. Under dessa år i början av 2000-talet fick vi också upp ögonen för viltspårsverksamheten. Vi deltog på ett antal kurser och genomförde även ett antal viltspårsprov med våra hundar. Detta inspirerade oss att gå vidare och 2006 blev Roger domare för viltspårprov. Eftersom vi nu har ett antal beaglar (sju stycken) så tyckte vi att man även borde prova på jakt. Roger skaffade sig jägarexamen 2008 och har även provat på en del jakt. Troligen blir dock inte detta någon stor verksamhet, utan det som ligger oss varmast om hjärtat är att utveckla eftersökskompetensen och på det sättet bidra med beaglens förmåga som eftersökshund. De senaste fyra åren har vi aktivt drivit kurser i spårteknik och eftersök i Östsvenska Beagleklubbens regi.

2010 var det dags för nästa steg i och med att vi beslutade oss för att starta egen kennel och på det sättet bidra till beaglens fortsatta utveckling. Genom att vi skulle ha vår första egna kull på en tik med namnet Trewelyn Torienna var det ganska naturligt att kenneln också fick bära det namnet. Därmed var kennel Torienna's skapad.


Trewelyn Torienna "Cina" - valp

Trewelyn Torienna "Cina" - vuxen

Det finns planer på fler kullar, då vi även har en mycket lovande tik med namnet ”Amy”, Trewelyn Tritone Chord. Amy är Pennies dotterdotters dotterdotter och även Timbo finns i hennes stamtavla.


Trewelyn Tritone Chord "Amy" - valp

Trewelyn Tritone Chord "Amy" - junior

Trewelyn Tritone Chord "Amy" - vuxen


Roger och Lotta i juli 2010